16 augusti 2008

Boomerang 2008!

En "liten" sammanfattning av den underbara vecka som gått.

Söndag

Vi åkte tåg + buss + båt till Vässarö, hittade rätt plats och slog upp kökstältet och byggde en hängmatteställning. Under eftermiddagen droppade våra grannlag in ett efter ett, och på kvällen gick vi på invigningen som måste vara i klass med den på Sjöstjärnan -06 (och det var inte positiv kritik). Den var faktiskt riktigt jävla dålig. Natten tillbringades sedan runt en vattenpipa i vårt stora tält tillsammans med våra nyfunna vänner. Redan då lyckades vi bränna hål i pressenningen, snyggt jobbat där.


Lagets skräckinjagande maskot Anna-Clara, inhandlad på Rusta för typ 30 spänn. Här har hon blivit pimpad med halsband och en bikini i turkos plysch...

Måndag

För första gången på mycket länge vaknade vi i ett läger i skärgården utan att frysa. Vi klurade ut hur systemet för frukostmat och aktiviteter fungerade (eller skulle fungera...). Jag gick på fotokurs på eftermiddagen, tömde kameran i Tess dator och senare gick vi och försökte lära oss jonglera. Eller ja, i alla fall vissa av oss. Andra försökte inte ens.


x

På kvällen var det drive-in-bio för kanoter i Fladan. Vi andra fick sitta på klippan, och vänta i en timme innan filmen kom igång, då med mycket dåligt ljud... Napoleon Dynamite var det som visades på duken, och åtminstone en av oss var riktigt glad åt det. Jag och Emo koncentrerade oss mest på Markus godispåse, och så givetvis på alla stjärnfall vi såg.


Vi hängde utanför cafét och fotade natthimlen, och efter det var det eldshow på fotbollsplanen där Cc och hennes nyfunna eldarkompisar visade upp sina skills för dem som var vakna. Tufft!

x

Tisdag

Vi chillade hela förmiddagen, jag gick & badade med Nina och på eftermiddagen var jag på gitarrkurs vid Lilla scenen. Vår härliga gitarrlärare råkade kunna typ varenda Lasse-låt, så där trivdes jag!


x

Snygg-Tess posar! Och Simon blir bunden :o

På kvällen var vi på ett lägerbål som måste vara det lamaste världen skådat. Tanken med lägerbål är väl att alla ska sjunga tillsammans, men här var det i stället två idioter uppe på en scen med mickar som krasst sjöng ut det de kunde av olika låtar, i sprakande högtalare över hela lägret. Låtvalet talade för sig själv, och efter Jag ljuger så bra smög vi lite diskret därifrån...

Vi satte oss och rökte vattenpipa utomhus under bordet i stället, det var betydligt mysigare.

Onsdag

På morgonen gick jag på gitarrkurs igen. Under dagen låg Pixel och Pucko (mobilen) på laddning i Cirkushuset, medan jag, Cc, Anna & Emma gick på vad vi var helt övertygade om var ett nybörjarpass i kanotpaddling. Tyvärr hade viss brist uppstått i kommunikationen mellan instruktörer och informatörer, så när vi kom dit visade det sig att paddlingen inte alls skulle hålla på till 16 som vi hade trott, utan till 19, något som kom som en trevlig liten överraskning... Hur som helst paddlade vi iväg och faktiskt var vädret riktigt bra. Efter en stund kände jag dock att det började bli lite väl varmt i solskenet, så jag böjde mig lite diskret åt sidan för att svalka mig. Det finns inget som går upp emot ett stärkande bad! ...Ehm, ja. Jag fick låna lite kläder av vår (snygga) instruktör (som liknade Brad Pitt), och så fick vi komma in till land lite tidigare. Sedan gled jag runt i killens sköna tröja hela kvällen, stackarn ^^

x

Den kvällen lagade vi lätt veckans godaste middag. Det var en gryta med nudlar, fläskkött (eller var det kyckling, eller kanske köttfärs? Receptet var högst inkonsekvent), kokosmjölk, honung, lime och massa annat trevligt. För första gången tog maten slut ^^ Simon från Trollhättan blev inte riktigt mätt, stackarn, så han drog en halv deciliter hudlotion för att stilla hungern. Och spydde direkt.

Sedan fick vi ett ryck och försökte göra äppelpaj i stekpannorna av havregryn, smör, socker, äppelmos och äppelbitar. Någon riktig paj blev det aldrig men det var himla gott ändå :)

Och himlen var grymt fin!!


Sedan gjordes det chokladbollar med allt möjligt spännande i, som tandkräm, munskölj, senap, you name it... Jag kan ju säga att jag avstod från att smaka på något av det.

Runt midnatt så stod Tess och hennes kompisar tillsammans med Anna-Clara på lilla scen och sjöng karaoke till Jag vill vara din, Margareta. Efter det var det disco, som jag bangade ganska hårt eftersom det bara spelades fjortismusik som Boten Anna. Nej tack. Jag gick och chillade i tältet i stället, och efter ett tag kom lite folk dit och satte på Torkel i Knipa, fast då hade jag redan somnat.

Torsdag

Jag, Cc och Markus gick upp klockan 6 och satte oss utanför infotältet för att köa till de bästa biljetterna. Cc skulle vara med i leken På Rymmen (springa runt under 12 timmar och undvika spanare samtidigt som man utför olika uppdrag), och jag & Markus drog iväg för att testa vindsurfing. Sagt och gjort, det var allt annat än busenkelt i den hårda blåsten, men till slut gick det ganska bra!

x

Vi hittade en reflexskylt som mycket väl matchade namnet på vår älskade plastdinosaurie. Den baxade vi såklart.

På eftermiddagen gick jag runt med Lilie och fortsatte den med vindsurfing så fint inledda knävården, med lite klätterväggsklättring, drickabacksklättring och budget-bungyjump (utan gummisnodd).

Ungefär runt halv tio gick vi och la oss för att ta en powernap lagom inför Festis (med speed-dating och annat skumt). Klockan 02 vaknade vi av att Cc kom in och skulle slagga, och vi hade sovit förbi hela partyt... Lite komiskt sådär ^^ Vi bara vände oss om och somnade om igen.

Fredag

Vi kände för att göra skäl för vår titel som sjöscouter, och tog därför biljetter till ett seglingspass (veckans enda för vår del). Med lite matsäck i en påse gick vi till Fladan där vi rodde ut den gamla träbåten Beata och hissade segel. Sammanlagt var vi 10 deltagare, en instruktör och en gratisåkare som gled runt ute på vattnet den eftermiddagen. Glidaren var en amerikan som hette Nathaniel (chansning på stavningen där ;o), jobbade på Vässarö och var en av de goaste man träffat under veckan. Han kunde knappt någon svenska, mer än "Jag är en brandman! Vill du se min slang?", men det gjorde ju bara att jag till exempel lärde mig att lä & lovart heter leeward och windward på engelska :) När han öste kölsvinet började han helt randomly putsa mina gummistövlar, sedan försökte han ta reda på om mitt hår var äkta och efteråt bar han runt mig på bryggan och låtsades kasta i mig. Sjukt skön med andra ord!

x
Markus glassar vid rodret, för första gången i sitt liv, och Emma är allmänt lycklig.

x
Anna också såklart, och instruktören :) Ingen bild på Nathaniel tyvärr :(

På kvällen var det picknick på ängen, med kyckling, bröd, brieost och hela kalaset.

Alla ansåg inte att semlorna till efterrätten var menade att förtäras...

Vi tog en powernap i tältet tills klockan halv nio, då avslutningen skulle börja.Jag smet iväg och förevigade den underbara himlen vid Båthuset, och sedan slöt jag också upp framför scenen lagom till Ccs catwalk-framträdande :) Lite priser delades ut och sedan kom kvällens gäst, Dogge Doggelito, efter det lite fyrverkerier och sedan typ party hela natten.

Vi satte oss i lägret med vattenpipan, några människor flashade med sina eldblåsarskills och sedan blev det film i tältet.

Sjukt härlig kväll ♥


Lördag

Vi gick upp tidigt för att packa ihop lägret, det var redan dags att åka hem! Ett hål blir kvar i mig, efter att jag lämnat en bit av mitt hjärta på Vässarö ♥

Veckans uttryck:
Det tar vi absolut ingenting extra för!
Nej, men hörrni. Nu är det nog dags för en powernap!
Nu är det mycket känslor här!
Kaaaaaanonkul!
Skulle inte banga...

(En av) Veckans klockrenaste:
- Men vad gör du?!
- Oj, du hade inte lite lypsyl du!

x'D ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sjuuuuukt mys hela lägret - det tar vi absolut inget extra för. kommer att andvändas ever. puss puss ^^ på er sötungar ...

tess sa...

malin jag dör på dina bilder - sjukt snygga! jag vill ha dem alla på min dator! :D