14 november 2010

SUGAR


I går var vi alltså på kulturellt äventyr! Först åt vi middag på restaurangen Pressklubben, och sedan gick vi till Oscarsteatern och såg musikalen Sugar - I hetaste laget. Det var jag, min lillebror, mamma och pappa och Nosen tillsammans med mormor och morfar (som fått det i julklapp av oss).

På Pressklubben åt vi jättegod mat och jag drack belgisk öl. (Nom!) På deras toalett i källaren fanns tre saker värda att notera:
1) Det hängde en kristallkrona utanför.
2) Vattnet var iskallt.
3) De hade en liten Baby watcher stående bredvid handfatet. Det vill säga en walkie-talkie som har en motpart någonstans bakom köksdörrarna där någon står och lyssnar på toalettbesökarna...

Musikalen då? Den var jättebra. Inte lika fängslande som Singing in the rain som vi såg i våras (haha hör ni hur kulturell jag är ^^), men å andra sidan mycket mer skämtsam. Ganska väntat, med Suzanne Reuter och Henrik Dorsin bland huvudrollsinnehavarna... Det enda tråkiga var väl att Suzanne Reuters roliga repliker var väldigt mycket just Suzanne Reuter. Det lät precis som om det egentligen var Max i Svensson, Svensson hon var dryg mot, och inte jazzbandets manager; samma snabba, korthuggna, förvisso klockrena men ändock utslitna, stil på kommentarerna. På samma sätt kunde Henrik Dorsin vara lite väl sig själv, och lite väl mycket komiker i stället för skådespelare. Men, hey, det ska ju vara roligt. Och det var så himla kul att se att artisterna själva hade svårt att hålla sig för skratt - framför allt Jonas Malmsjö, som spelade Henrik Dorsins kompis, eftersom Dorsin hittade på en del knasigheter på scen.

Trevligt hade vi hur som helst.

Inga kommentarer: