15 maj 2010

Produktiv lördag.

Hej. Först tänkte jag säga att jag nu betraktar mig som i princip återställd efter min tid i sjukdom. Hostar fortfarande lite, men det får gå.

I dag har jag och mina föräldrar förberett en massa inför festen om en vecka. Dödat två fåglar med en sten genom att övningsköra runt i alla ärenden. Jag har kört mamma till kusinerna och hämtat bord och stolar, till centrum för att köpt vin och till Willys för att köpa läsk, öl och cider och lite annat. På eftermiddagen gick vi runt till de närmsta grannarna och varnade för oljudet också. ^^
Efter middagen har vi sett Timmarna på TV. Den var faktiskt fantastiskt fin. Väldigt nedmättad, ibland störande mycket även om det passade filmen. Det är också en rätt mörk film, särskilt den nutida handlingen, rent ljustekniskt alltså. Men överlag är den riktigt fint filmad. Jag har lite svårt för den där skolstilen, när allting känns utstuderat självklart perfekt och urtrist och en person aldrig skulle råka få någon luft bakom nacken utan bara framför sig, med korrekta proportioner. Bra film är i regel något friare. I Timmarna är det luft både här och var, och det tilltalar mig. Sedan är ju skådespelarna riktigt duktiga också, de gör ju egentligen hela filmen. Julianne Moore, Meryl Streep och så Nicole Kidman, som lyckas med att likna Pajen otroligt mycket i ansiktet. Titta bara på den här bilden.

För övrigt; om ni tycker jag uttrycker mig annorlunda eller svamlar eller verkar konstig, så är det för att det är just var jag gör. Och det är väl ett tecken på att det verkligen är en bra film, att den berör mig så.

2 kommentarer:

paj sa...

^^
Såg också den där filmen. Den var väldigt mysig. 50-talsdelen påminde mycket om revolutionary road. Det verkar inte som om folk var lyckliga på 50-talet.
angående nicole kidman, mycket mystiskt måste jag säga. hon liknar liksom inte sig själv >_<

Pusslaren sa...

jag vet. hon har lösnäsa, bland annat, kan vara därför. och så är hon ju skådespelare, det är inte deras jobb att likna sig själva. (bortsett från typ hugh grant o co)