12 juli 2008

Lördag med båtar & människor

Tjo! :)

Idag har jag gjort rätt mycket olika saker. Först åkte vi förbi Lidingö Centrum för att köpa present till pappa som fyller år på måndag (samtidigt som prinsessan Viktoria!) - lite böcker och tidningar om segling, jakt och foto.

Sedan åkte vi vidare till Albinhallen i Södertälje där vi tittade på den här Contrast 33:an. Den var väldigt gammal, från -85, men med fin planlösning och helt underbar sittbrunn. Dock var den väl lite väl sliten... Efter det gick vi ner i denna Maxi 999:a som låg precis bredvid, och den kändes helt perfekt på alla sätt, bortsett från det att den hade ratt, och att sittbrunnen inte alls var så bra som på den andra båten. Annars var den verkligen helt underbar! Ofattbart bra förvaringsmöjligheter, fin badbrygga, jättebra trappa ner för Charlie, bra kök, bra soffor, alles... Men som sagt: rorkult tack. Den var dessutom mycket fräschare och kändes mycket nyare än Contrasten, trots att det bara skilde två år. (Självklart ska vi inte impulsköpa någon segelbåt nu direkt, men det är alltid kul att titta på modeller som kan passa.)

Efter det åkte vi till Bästemor och åt lunch, det var också trevligt. Det märks att hon blir glad av att få sällskap ibland, "det smakar mycket bättre då" som hon säger, och det betyder mycket för mig också att någon gång få betyda något. Därifrån tog vi en sväng förbi mormor och morfars hus i Huddinge för att lämna en motorsåg (pappa tröttnade på grannarna och grävde fram kannibalen i sig... skoja :p), hämta fjällstugenyckeln och fika lite.

Vi käkade jordgubbar och drack kaffe, och jag doppade fötterna i den varma poolen där vattnet höll 25 grader - av bara solvärme! :o

Pappa och Pelle skulle se på DIF - IFK Göteborg på Råsunda, medan jag och mamma var bjudna på middag hos en kompis till henne. Så vi åkte dit och åt jättegod mat (som alltid), ritade och pusslade med den underbara dottern Vega (6 år), pratade och hade allmänt trevligt.

x

x

Och jag gjorde en teckning som hon fick :) Hon var för övrigt väldigt duktig själv på att rita, imponerande för en sexåring. Sedan, runt 22:30, åkte vi hem igen efter en lång dag. :p

Hoppas att alla har haft lika trevligt som jag! :) Pussii ♥

Inga kommentarer: