02 oktober 2008

Min sista dag som femtonåring

Har slitigt hela kvällen med städning, handling och annat måste-göra. Dessutom har jag rippat sönder Pajs underbara satir om emos, det var njutning på riktigt ^^

Sitter och är lite vemodig sådär över att jag lever min sista dag som femtonåring.

Jag minns dagen när jag fyllde femton; det var en onsdagmorgon, jag kom för sent till historian och fick en chokladmuffin med PEZ i från Linnea. Av Lisa fick jag en grön t-shirt som hennes pappa levererade vid dörren. Sedan dess har jag haft det bästa året i mitt liv.

Jag har lärt känna några av de underbaraste människorna jag någonsin träffat, framför allt några speciella ur klassen och så några utanför. Jag har erfarat vad det innebär att gå på VRG Odenplan, med oljepotatisarna, saccosäckarna, de trånga korridorerna, browniesarna och latten från Seven, helvetestimmarna i kemi- och biologisalen, de tiosidiga instruktionshäftena och de mysiga stunderna i bildsalen. Jag har överlevt vintern med tankarna i bandyhallen, hos två personer som verkligen gjorde min tillvaro. Jag har också lärt känna två mycket speciella personligheter: Piko och Pixel.

"Sommaren när jag var femton", "sommaren -08". Aldrig har jag saknat ett sommarlov så som jag saknar det här. Fan vad jag levde, med världens underbaraste människor. Jag tillbringade mer tid med Paj & Fredrik än med någon annan, och det var riktigt underbara tider. Och veckan på Boomerang. Ja, i sommar har jag levt.

Att fylla år är, precis som att komma tillbaka till skolan efter sommaren eller inleda ett år, ett tillfälle av förväntningar på allt man ska åstadkomma i sitt "nya liv". Men jag bara saknar livet jag hade men kanske inte uppskattade så högt som jag borde ha gjort.

Femton. Här är året som innebar den största förändringen i mitt liv; jag bytte inte bara klass och skola, jag bytte geografiskt område och umgängeskrets. Och jag bytte tankar och ord, komponerade inspiration och blandade salt, med människor som jag aldrig vill byta ut igen.

Dagens låt: 100 years av Five for Fighting:

I'm fifteen for a moment
Caught in between ten and twenty
And I'm just dreaming
Counting the ways back to where you are.

3 kommentarer:

lIA sa...

NU ÄR DU 16 16 16!!!!!
Grattis!!!!!!!
kan inte fira me dig!:(
Ha en GRYM dag!
JAG ÄLSKAR DIG

Lisa sa...

jag vet inte va spm hände, de va ja (lisa) som skrev kommentaren! jag prova testet på usas stater fett imponerad av dig kunde bara runt hälften!

olli sa...

grattis igen malin!!!!!!! du skriver så otroligt fint!