14 oktober 2007

Vandringshajk =D

Hejsan.

Kan ju inleda med att säga att det här är det trehundrade (publicerade) inlägget i bloggen. Ifall ni undrade. Så nu kan jag känna mig som en överseriös genomcool bloggare, eller något i den stilen typ.

Vandringshajk: Lördagen inleddes med väckning klockan halv åtta, och efter lite krångel med Lidingöbanan kom vi ändå iväg till sist. Fyra taggade scouter + mamma Duveblad tog sig med tunnelbana och pendeltåg till Hemfosa, varifrån vi sedan började vandra. Efter en bit på asfaltsväg bar det rakt in i skogen, med förvarningen "Varning! Älgjakt pågår!". Lite stillsamt undrade vi vad den skylten egentligen ville varna oss för; älgar eller jägare, och vad den skulle få oss att göra för att akta oss. Liksom, ducka i förebyggande syfte, i händelse att någon skulle råka fyra av ett gevärsskott just mot oss, eller vad? Mycket mystiskt. Vi gick en bit, lagade lunch bestående av pulvermos, köttbullar, majs och mackor och gick sen en bit till. Och lite till. Med ganska många pauser för vila, tröjbyte och annat nödvändigt. Till slut var vi nog alla rätt så missnöjda över att det där Paradiset hade en sådan märklig, retlig tendens att liksom flytta på sig vartefter vi kom närmare. Och de där sista 2,5 kilometrarna från berget till vindskyddet var nog de längsta i mitt liv... De måste ha varit minst fem.


Till slut kom vi fram i alla fall, och medan Lilie, mamma och Emo var duktiga och gjorde upp eld, låg jag och Hanna i sovsäckarna och glassade. Till middag bjöds det på couscous och grillkorv samt morötter, crème fraîche (oj jääklar vad nöjd jag är med stavningen där!) och majs, såklart. Ingen pallade diska så vi gick helt enkelt och la oss, redo att somna tills vi insåg att klockan bara var typ åtta. Det var visserligen kolmörkt ute och förmodligen redan minusgrader (fan vad vi frös!), men vi låg ändå vakna en stund efter den obeskrivligt smakliga efterrätten bestående av banan med smält choklad i, vars imponerande utseende finns att beskåda på bilddagboken.

Tar nästa dag i ett nytt inlägg (måste ju hålla mitt två-inlägg-varje-dag-koncept - och nu krävs fyra under samma kväll!). Puss ^^

Inga kommentarer: