08 september 2007

Tha story igen

För enkelhetens skull har jag bytt namn på bilddagboken till Pusslaren, och raderat mitt gamla konto på poeter för att skapa ett nytt med namnet *alla håller andan av spänd förväntan* .... Pusslaren såklart.

Imorse vid åttatiden ringde det på dörrklockan, och Linnea som är piggast av alla här fick gå och öppna. Det var Helga såklart, med utsmetat smink och smutsiga kläder, men vi fick snart veta att den här gången var det inte med baksmälla och huvudvärk. Nej, hela natten hade hon varit ute och letat efter en försvunnen flicka, och när hon till slut hade hittat henne hade hon varit så illa tilltygad att hon behövde tas om hand hela natten. En liten flicka var det, bara nio år, och Helga hade inte hjärta att lämna flickan någonstans eftersom hon så gärna ville följa med hem till oss, så här sitter hon nu. Hon påstår sig ha rymt från ett barnhem (fast här finns ju inget så det verkar föga troligt), men hur som helst har hon inga föräldrar så vi går med på hennes historia eftersom hon inte behöver bli misstrodd en gång till.

Lilla Ego är det enda namn på sig själv hon känner. Och hon är en riktig jävel på att skriva! Ritar gör hon också, så hon är det nya konstverket i den brokiga skaran av borttappade själar som bor i detta ruckel vid havet. Jag tror hon kan behövas här, det har liksom saknats någon som kan stå för det kreativa i tillvaron. Dessutom verkar hon komma bättre överens med Linnea än någon annan, och de förstår varandra på ett sätt som barn gör, när de vuxna står omkring och inte har en aning om vad det underliga språket som talas av framtiden egentligen betyder.


Så nu är vi sex personer, bortsett från mig eftersom jag aldrig räknas, och det är (som en liten påminnelse eller för er som inte följt storyn) Linnea, Helga, Vardag, Sven-Gösta, Pusslaren och så Lilla Ego.


PUSSEL <3<3

Inga kommentarer: