28 april 2008

Så var det måndag igen...

Yo!

Helt okej väder idag igen, så jag cyklade till skolan, men annars igen outstanding dag precis. Morgonen började med blodbad i mattesalen eftersom Paula började blöda näsblod, vilket fick till följd att Tim i sam-ek utbrast: "Kan inte någon naturare torka upp det där? Jag tål inte blod!"... Det hade vi ganska roligt åt. Jag och Linnea såg det som en bra ursäkt att ta hand om stackars skadade Paula för att slippa genomgången av provet, så vi spenderade lektionen ute i korridoren i stället. Funkar det med =) På rasten träffade jag Fredrik och fick äntligen mina Kentbiljetter - lycka!

Bild efter det, vi har precis börjat med skulptur och fått fria händer att hugga in på gips och lera och vad vi vill - så det gjorde vi. Jag började på ett litet Musse Pigg-huvud i ståltråd och gipslindor :) På biologin skulle vi feedbacka varandra, och eftersom alla grupper kommit i princip ingen vart alls så var det snabbt överstökat.

Lunch blev till största delen sallad, och så lite potatismos och falukorv som jag av erfarenhet misstänker inte var i det nyttigaste laget precis... Vi hade ingen tyska så Karin, Paula och jag spenderade håltimmen i bildsalen, följt av en liten tripp till cafeterian för att se efter om vår glass låg kvar i frysen. Det gjorde den, så Paula och Karin fick sig en liten smaskig efterrätt...

Sedan hittade vi ett fönster i trapphuset på fjärde våningen som gick att öppna. Tydligen är det någon som har försått faran i att elever
1) är självmordsbenägna och vill hoppa ut från fyran och då kanske råkar träffa någon på innergården
2) börjar söka en djupare mening med vår enorma historiabok och inser att den är att boken ska användas som mordmaterial.
Därför är alla fönster mot gården låsta, utom detta då. Så där satt jag, Karin och Paula och kikade ner och planerade hur vi skulle hoppa tillsammans. Dock drabbades jag av skuldkänslor mot dem som jag tvingat att lova att inte dö utan mig, så vi beslöt att skjuta upp hoppandet.

Jag ägnade närmare tio minuter åt att övertyga Paula om hur mycket mer hon lever om hon inte går på kemin - dock var hon synnerligen svårövertalad och till slut endade jag up i en livsutsugande kemisal där jag skulle komma att spendera 75 meningslösa självmordsminuter av mitt liv åt att halvsova, lösa sudoku och socialisera med närsittande.

Någon innebandyträning blev det inte idag, ej heller mattestuga. I stället cyklade jag hem och käkade tidig middag med familjen för att hinna iväg till hamnen, där påmastning väntade. Tre avantimaster lyckades vi med assistens från Rickard tvätta, torka, vaxa, montera och resa - äntligen ser båtarna ut som riktiga båtar igen! Dock saknar de durk, något som patrullerna alltid brukar ansvara för... Host host. Anna bjöd på solbullar (som jag och mamma ansåg att vi förtjänat eftersom man bränner kalorier av att frysa xD) :], sen åkte vi hem.

Lite mer historia har det blivit, fast inte så mycket för egen del utan mest Klaras faktiskt. Vi utnyttjar verkligen det faktum att vi är tillåtna att prata med varandra om uppgiften fullt ut!

Imorgon väntar då nationella hörövningar och läsförståelser i engelska hela förmiddagen. Exciterande! *inte* Helst skulle jag ta lång sovmorgon såklart, fast det verkar inte så aktuellt... Sen måste jag träffa Neal på idrotten på eftermiddagen också. Det var det där med hackspetten... ;O

Dagens bästa: Kentbiljetter ♥
Dagens sämsta: Kemin. Dö, kemi, dö!
Dagens låt: 400 slag av Kent
Dagens klädsel: Jeans, svarta sneakers och svart hoodtröja. T-shirten fick jag låna ut till Paula som fick blodfläckar på sin...

Pussipuss :) ♥

Inga kommentarer: