01 maj 2008

Valborgsmässoafton

Tjena tjena :D

Jag tar allt i ordning för, öh, ordningens skull.

Onsdagmorgonen inleddes med svenska. Innan lektionen slutade sa läraren att hon skulle säga något som var viktigare än allt annat hon sagt under lektionen, nämligen att vi snälla skulle ta det lugnt på valborg. Hon sa att hon inte ville se färre där på måndag än nu, och jag misstänker starkt att hon inte vill se fler heller. (...)

När vi väntade på Monika innan bioloign, såg vi att någon hade skrivit "Jag vill ta livet av mig" på whiteboarden bakom overhead-duken. Jag kunde inte motstå att skriva till "Jag också" under, varpå Sofia tillade "Hear, hear". Vår kära lärare fick sig en trevlig syn när hon drog upp duken... Egentligen är det ju synd om alla som får stå ut med vår livströtthet, människor är inte anpassade för sanningen, så är det bara. Människor ska se det de vill se och resten ska filtreras bort. Monika suddade ut texten.

Vi fick tillbaka proven (som vi skrev innan påsk ^_^), så alla hade en mer eller mindre ångestfylld stund när de insåg att mvg:t som egentligen borde vara givet då vi går natur, i själva verket är stört omöjligt att uppnå nu. I väntan på de gruppmedlemmar som orkade diskutera provet med Monika gick vi ut och käkade i solskenet, och efter det förpassades chillandet till bildsalen. Jag byggde på mitt vackra Musse Pigg-huvud genom att doppa det i lösgips, och efter det blev det om möjligt ännu vackrare :D Så inte mvg-nivå att det inte finns.

Halv tre avbröts alla lektioner för treornas traditionsenliga mösspåtagning, som skedde ute i Enkehusparken. Vi i kören + naturmusikarna stod för sånginsatsen och rektorn för ett flummigt/djupt/fint tal om att knyta vänskap med bl a resår, sidenband etc. Dock var majoriteten av våra älskade klasskamrater inte närvarande, då de valt att antingen gå hem eller tillbringa tiden (ville verkligen skriva spendera, men man kan inte säga så på svenska ^^) åt att, i vissa fall, skriva klart uppsatsen, eller, i andra fall, åtminstone förbättra den. Det tog oss hela eftermiddagen och när klockan blev fem sprang vissa runt i panik och slösade på naturen genom att printa nya papper på grund av stavfel och liknande, medan jag gjorde mitt bästa för att lugna ner dem. Jag menar, Stephen hade gått hem för länge sen och skulle förmodligen inte hämta uppsatserna förrän på måndag morgon i vilket fall. Efter det blev det att vi stannade ytterligare ett tag, utövade böghögsaktiviteter på golvet och annat trevligt som lämpar sig ytterst väl när skolan är tom på folk. Efter det var folk peppade på donken eftersom McFlurry bara kostar 10 kr på sommaren (och nu är det alltså sommar enligt McDonald's). Jag hängde med och njöt av att titta på och minnas hur gott det är, samt av det faktum att jag faktiskt kan säga nej. Jag får någon slags inre kick av att avstå från sånt jag verkligen tycker om, det grundar väl i någon snedvriden offerinstinkt eller så.

Jag cyklade hem och fick reda på att våra gäster skulle anlända om sju minuter. Jag fick anledning att stressa lite... Jag käkade mys (melon :D), förrätt och lite middag med folket innan jag kände att det var dags att dra sig till Cicci runt halv nio. Då hade det börjat regna lite mysigt, i äkta valborg-anda, så i princip allt var fuktigt. Där var det rätt mycket folk varav jag kände typ, inte många, men det var kul ändå. Jag fick anledning att börja skura golvet mitt i allt ihop - okej, det var en överdrift, men någon hade börjat blöda och droppat ner halva huset, och jag kände för att bli populär. Vi sket i brasa, det kändes som att alla visste ungefär hur eld (och fjortisar också, för den delen) ser ut. Jag och Cc tog random missinassen-fylle-promenad i stället, rökte vattenpipa och übersocialiserade med alla vi inte kände.

När vi hörde att föräldrarna var i antågande åtog jag mig middagsdisken - och det vill inte säga lite. Jag diskade ungefär tvåhundra glas, femtio tallrikar och en del formar medan Lisa från flöjten och nyfunne Johan torkade - samtidigt som grov mobbing utövades gentemot mig för min [avsaknad av] motorik. Efter att föräldrarna gått och lagt sig och alla människor dragit vidare var det bara jag, Cicci, Cc och Johan kvar - och så Jo som kom dit för att sova över. Vi socialiserade i köket i några timmar, åt vitt bröd och pratade. Jag har även något vagt minne över att jag skalade en morot och åt... That's just so me. ^^ Till slut gick jag hem vid fyra tror jag.

En helt underbar kväll var det verkligen, det kändes så grymt skönt att få leva lite igen! Jag har verkligen saknat det. Hoppas att alla hade en lika trevlig valborgsmässoafton som jag! Pussel ♥

Dagens bästa: Att få leva ♥
Dagens sämsta: Regnet, plus konstiga solmärken
Dagens låt: [blir ont om låtar för dagen när man cyklar, stunderna med Piko på tåget brukar utgöra större delen av mitt musikintag annars.] Jag tar väl Green eyes av Coldplay, eftersom Fs ipod bjöd på den.
Dagens klädsel: Uppvikta jeans, blågrön California-t-shirt, svarta sneakers
Kvällens klädsel: Rödvitt långt linne, svarta leggings, vitt linne

Inga kommentarer: